fbpx
Skip to main content

See you for Belgian Air Force Days in 2026 !

T-6 Texan - Safety Jogger

De luchtmacht hecht vanzelfsprekend groot belang aan betrouwbaar en degelijk materiaal voor alle medewerkers. Het is dan ook geen verrassing dat er ook beroep wordt gedaan op de Belgische kwaliteitswaren van Safety Jogger. En laat Safety Jogger dan ook nog eens een leuke collectie klassieke toestellen beheren!

Lees meer …T-6 Texan - Safety Jogger

Franse Patrouille Tranchant

Een stevige brok nostalgie vervolledigt het programma van de Belgian Air Force Days 2023! We kennen allemaal het huidige team van de Red Devils op Marchetti SF260, maar dé hoogdagen van het demonstratieteam van de Belgische luchtmacht liggen een stuk verder, ten tijde van de Fouga Magister. De Red Devils traden toen in heel West-Europa op met hun knalrode Fouga’s.

Lees meer … Franse Patrouille Tranchant

Thunder Tigers

Maak kennis met de Thunder Tigers: 4 operationele F-16 piloten van het 31e ‘Tiger’ Squadron te Kleine-Brogel die, onder leiding van ‘TOBI’, het beste van zichzelf zullen geven op de Belgian Air Force Days.

Lees meer …Thunder Tigers

Blinkende toestellen op de grond

Tijdens de Belgian Air Force Days kan u zich niet enkel vergapen aan spectaculaire demo’s van militaire vliegtuigen in de lucht, u kan ook unieke toestellen op de grond bewonderen in de gevarieerde statische tentoonstelling. Vaak zijn de bemanningen aanwezig om u meer te vertellen over de kwaliteiten van hun staaltjes van technologie. Graag zetten wij de spot op enkele opmerkelijke deelnemers van partners van de Belgische luchtmacht.

Lees meer …Blinkende toestellen op de grond

Spanish Air Force Eurofighter Typhoon

Wie nu of in de toekomst bij de luchtmacht werkt, zal vast in contact komen met de Eurofighter Typhoon, deel van de nieuwe generatie gevechtsvliegtuigen in dienst bij onze Europese partners.
Tijdens de airshow van de Belgian Air Force Days zal u dit toestel bovendien kunnen bewonderen in een spectaculaire solo-demonstratie van de Spaanse luchtmacht.

Lees meer …Spanish Air Force Eurofighter Typhoon

The Victors

Veel luchtmachters zetten hun eerste stappen in de luchtvaart bij een lokale vliegclub. België telt veel clubs waar het plezier van het vliegen voor iedereen toegankelijk is en een rijk verenigingsleven de lokale gemeenschap extra leven inblaast.

Lees meer …The Victors

Supermarine Spitfire MkXVI

De Belgische luchtmacht heeft een lange en trotse traditie. Hoewel het pas in 1946 een onafhankelijke tak van de strijdkrachten werd, begon de militaire luchtvaart in België al in 1909. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontstonden zelfs twee van de huidige Belgische squadrons binnen de Britse Royal Air Force, 350 squadron, tegenwoordig gebaseerd te Florennes, en 349 squadron, sinds 1996 gevestigd op Kleine-Brogel.

Lees meer …Supermarine Spitfire MkXVI

MultiRole Tanker & Transport

Cutting edge, vooruitstrevendheid, aanpassingsvermogen, flexibiliteit, werken met de nieuwste technologieën, het karakteriseert werken bij de luchtmacht in een steeds veranderende wereld. Om deze nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden nam de luchtmacht de afgelopen jaren nieuwe types in dienst, die ook nieuwe capaciteiten introduceerden binnen de luchtmacht.

Lees meer …MultiRole Tanker & Transport

Polish Air Force - Orlik Aerobatic Team

De opleiding van de new generation is een sleutelelement voor een organisatie als de luchtmacht. Leerling-piloten leren tijdens hun traject steeds complexere systemen te beheersen, tot ze uiteindelijk de meest geavanceerde vliegtuigen aankunnen. Hiervoor zijn gespecialiseerde trainingstoestellen noodzakelijk.
De Poolse luchtmacht heeft een verscheiden en moderne vloot trainingstoestellen in dienst en één type is zelfs van Poolse makelij: de PZL-130 Orlik (arend).

Lees meer …Polish Air Force - Orlik Aerobatic Team

Greek Air Force: Zeus F-16 demo

De nieuwe generatie inspireren, verhalen en mythen spelen hierin een vitale rol doorheen de geschiedenis. Is er werkelijk zo’n groot verschil tussen moderne superhelden of klassieke mythologie?
De Griekse luchtmacht denkt alvast van niet en vernoemde het demonstratieteam van hun meest geavanceerde operationele gevechtsvliegtuig naar de oppergod uit de klassieke Griekse mythologie: Zeus.

Lees meer …Greek Air Force: Zeus F-16 demo

Razzle Blades Demo

Vanzelfsprekend krijgt het Belgische A-109 solo demonstratie team “Razzle Blades” een ereplaats op de Belgian Air Force Days. Kapiteins Stijn Soenen en Jo Jacobs van het 17de smaldeel van Beauvechain zullen met trots de wendbaarheid van hun fraaie Agusta A-109 helikopter bewijzen.

Lees meer …Razzle Blades Demo

CZE - W3A Sokol

Reddingsmissies vliegen is waar teamwork. De heldendaden van de helikopterbemanningen spreken iedereen tot de verbeelding. Tijdens de demonstratie van de W-3 Sokol van de Tsjechische luchtmacht, wordt de hoofdrol duidelijk opgeëist door 2 bemanningsleden buiten de cabine.

Lees meer …CZE - W3A Sokol

The Belgian future, today

Een show gewijd aan de ‘new generation’ is niet compleet zonder het toekomstige paradepaardje van de Belgische luchtmacht. Die luchtmacht is voortdurend op zoek naar nieuwe gekwalificeerde mensen. Als inclusieve werkgever draagt de luchtmacht gelijke kansen hoog in het vaandel, de volgende demonstratie heeft dankzij de piloot nog wat extra glans.

Lees meer …The Belgian future, today

Honouring the past

Luchtvaart is niet zomaar een job, het is een passie. Geen wonder dus dat velen er ook in hun vrije tijd vol overgave mee bezig zijn! Dat geldt vast en zeker ook voor de vrijwilligers van de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, die twee van hun pronkstukken zullen presenteren tijdens de Belgian Air Force Days.

Lees meer …Honouring the past

Patrouille de France

Luchtmachtoperaties zijn vaak complex, en alles dient vanzelfsprekend gesmeerd verlopen. Dit is misschien nog crucialer wanneer de trots van de natie op de schouders rust. Om een zo positief mogelijk imago over te brengen, is een doorgedreven professionalisme en samenwerking noodzakelijk.

Lees meer …Patrouille de France

Swedish Air Force Historic Flight

Wie luchtvaart zegt, zegt innovatie, en de volgende twee toestellen zijn twee perfecte voorbeelden van gevechtsvliegtuigen die hun tijd ver vooruit waren en jongeren jaren geleden deden dromen van een carrière bij de luchtmacht. Beide toestellen komen uit Zweden, een land met een lange traditie in het bouwen van toestellen voor de eigen luchtmacht, voornamelijk bij fabrikant Saab, en misschien verrassend, opmerkelijk vernieuwende gevechtsvliegtuigen voor hun tijd.

Lees meer …Swedish Air Force Historic Flight

Zwitserse F/A-18

Werken bij defensie betekent dat je veel contacten hebt met buitenlandse collega’s. Deze internationale samenwerkingen zijn voor alle militairen een enorme verrijking. Leden van onze internationale partners zullen blij zijn u te ontmoeten tijdens de Belgian Air Force Days 2023 te Kleine-Brogel.

Lees meer …Zwitserse F/A-18

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell