fbpx
Skip to main content

9 & 10 SEPTEMBER 2023 - Kleine-Brogel Air Base

Belgian Air Force Red Devils

De beroemde Belgian air force Red Devils vormen al vele jaren het meest driekleurige uithangbord van de luchtmacht. Met hun felrode kleur en de Belgische vlag die de onderkant van de vleugel fraai tooit tonen zij hun herkomst trots in binnen- en buitenland.

Tijdens de Belgian Air Force Days zullen de huidige teamleden ook hun roemrijke verleden eren. Het huidige team op SIAI Marchetti SF-260 bestaat immers pas sinds 2011, toen het team na een pauze van meer dan 30 jaar werd opgericht om de 65ste verjaardag van de luchtmacht te helpen vieren. Het oorspronkelijke team werd opgericht in 1957 en vloog in die tijd op Hawker Hunter op de toenmalige luchtmachtbasis te Chièvres. Na een stilte van 2 jaar wordt in 1965 het team opnieuw opgericht te Brustem, ditmaal op de Fouga Magister-trainer en het is in die periode, van 1965 tot 1977, dat het team de grootste internationale successen zal kennen. De oliecrisis betekende echter het einde van het team in 1977. Groot was dan ook ieders vreugde toen de luchtmacht het team opnieuw oprichtte in 2011 te Beauvechain, op het elementaire trainingsvliegtuig van de luchtmacht.

IMG 0499

Het team van ervaren instructeurs bij het 5de smaldeel kenmerkt zich door strakke formaties te combineren met solo-manoeuvres. Ook op de grond laat het team zicht graag opmerken tussen het publiek. Ter gelegenheid van de Belgian Air Force Days zal het huidige team zich voegen bij een toestel van hun illustere voorgangers, de Fouga Magister afkomstig van de luchthaven van Antwerpen voor enkele opmerkelijke passages in formatie. De instructeurs verantwoordelijk voor het opleiden van de nieuwe generatie piloten knopen zo op memorabele wijze aan met het verleden.

Mis dit prachtige eerbetoon aan het verleden niet en bezoek de Belgian Air Force Days op 9 & 10 september te Kleine-Brogel. Join the new generation!

 

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell