fbpx
Skip to main content

9 & 10 SEPTEMBER 2023 - Kleine-Brogel Air Base

CZE - W3A Sokol

Reddingsmissies vliegen is waar teamwork. De heldendaden van de helikopterbemanningen spreken iedereen tot de verbeelding. Tijdens de demonstratie van de W-3 Sokol van de Tsjechische luchtmacht, wordt de hoofdrol duidelijk opgeëist door 2 bemanningsleden buiten de cabine.

Deze in Polen gebouwde helikopters wordt door de Tsjechische luchtmacht ingezet voor reddingsmissies in moeilijk bereikbare gebieden en brandbestrijding door het 243 squadron op de bases van Praag-Kbely en Plzen. Dit is waar zijn snelheid en onverwachte behendigheid een cruciale rol spelen om goede resultaten te behalen. Voeg daarbij een bemanning met een vleugje showmanship en je krijgt een ongelooflijke demonstratie van operationele capaciteiten door dit zeldzame helikoptertype. Wanneer de duiker en medic onderaan de helikopter slingeren terwijl deze onstuimig door het luchtruim van Kleine-Brogel klieft houdt u vast de adem in!

De W-3 is een middelzware helikopter die ook kan worden bewapend voor verkennings- en observatiemissies. In sommige landen wordt deze in onze contreien eerder zeldzame machines ook gebruikt voor ambulance- en politietaken.

Mis deze top-helikopterdemonstratie en prachtig staaltje van teamwork niet en bezoek de Belgian Air Force Days op 9 en 10 september 2023 te Kleine-Brogel. Ook in de toekomst zal teamwork van vitaal belang zijn. Tickets zijn beschikbaar op www.belgianairforcedays.be . Join the new generation!

 

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell