fbpx
Skip to main content

See you for Belgian Air Force Days in 2026 !

EXPERIENCE - TECH ZONE

Aviation & Technics

Onderhoud en ondersteuning voor onze vliegtuigen; fuselage, engine, weapons, electronics,... Ervaar de mogelijkheden bij de Luchtmacht!

Onze TECHZONE Job-info

De grootste verscheidenheid aan Dynamische Jobs & Technologische Functies kan je enkel terugvinden bij de Luchtmacht. Tijdens de Air Force Days kan je op onze rekruterings-standen kennismaken met een selectie aan uitdagingen op maat voor jou! 

Brandweer

Leer meer over onze brandweer en hoe zij worden ingezet. Ze zijn opgeleid om ongevallen met vliegtuigen of incidenten op de basis aan te pakken volgens de NATO-regelgeving. Brandbestrijding op de basis, bos- en heidebrandbestrijding op het vliegveld en op het schietveld PAMPA en buitenlandse opdrachten zijn enkele van hun taken. Ontdek de crashtenders die daarbij worden ingezet: blusreuzen met de nieuwste technologie en een panoramische cockpit.

Flight CIS

Interesse in ICT? De Flight CIS is verantwoordelijk voor alle communicatie- en informatiesystemen op de grond. Ze onderhouden het netwerk, de soft- en hardware van computers, radio- en navigatiesystemen en zorgen dat gevoelige informatie op een beveiligde manier overgebracht kan worden.

Mockups en simulators

Neem plaats in een levensechte mock-up van een F-16, F-35 en een helikopter. Krijg je daar nog niet genoeg van? Er zullen ook simulators staan waarin je tegen betaling een missie kan vliegen: kies voor de F-14 Tomcat en waan je in een Top Gun-film of sta eens in de schoenen van een lijnpiloot in een Airbus A320.

Flight MT&LogSp

Bij deze stand kan je meer informatie krijgen over het smaldeel dat zich focust op gemotoriseerd transport en logistieke steun. Zij onderhouden niet alleen verschillende voertuigen die rondrijden op de basis, maar zorgen ook voor de bevoorrading van de brandstoffen voor de F-16’s.

Force Protection

Het smaldeel Force Protection beveiligt en verdedigt de vliegbasis. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de beveiliging van de toestellen en het personeel tijdens operaties in het buitenland. Het is opgedeeld in verschillende flights (pelotons): 2 flights Ground Defense Operations, 1 flight Passive Defense en de flight K9.

Klauter door de hindernissen in de Junior Commando piste en zie onze honden in actie tijdens een demonstratie!

Force Protection K9

De flight K9 is onderdeel van het smaldeel Force Protection. In onze kennel worden honden getraind en op operationeel niveau gehouden. Wij zetten drie soorten werkhonden in: patrouillehonden, tracking dogs en EDD (Explosive Detection Dogs). Kom langs op hun stand om er meer over te leren en check zeker de timings van hun spectaculaire demo’s!

Speciale voertuigen

Aanschouw onze hypermoderne borstelwagen die dagelijks de runway schoonveegt en ingezet kan worden om sneeuw te ruimen. Ook heftrucks en kranen behoren tot deze sectie.

Flight Avionics

Interesse in technologie? Kom meer uitleg vragen over de elektronische systemen van de F-16, zoals de beveiligingssystemen, de communicatie- en navigatiesystemen, sensoren en radars die de wapens op hun doel krijgen… De Flight Avx onderhouden ook alle hard- en software waarmee vluchten worden gepland en achteraf geanalyseerd.

Flight Interventie

Bij problemen aan een toestel komt de flight Interventie meteen tussenbeide om reparaties uit te voeren. Ze voeren ook geplande herstellingen en inspecties uit die te maken hebben met de motor, de structuur en elektriciteit. Als je interesse hebt om vliegtuigtechnieker te worden, dan ben je bij hen op het juiste adres!

Flight Motoren

Wil je alles weten over de motor van een F-16? Bij de Flight Motoren weten ze het antwoord op al je vragen. Zij verwijderen de motor en doen het onderhoud, onder andere na elke 200 vlieguren. Kort gezegd controleren, ontleden, herstellen en testen ze de motor.

Overleving

Zij zorgen voor de rechtstreekse veiligheid van de piloot: ze onderhouden de parachutes, helmen, G-suits… Check zeker ook het overlevingspakket dat in de schietstoel van de F-16 zit.

Paintshop

Het schildersteam maakt onze bakken net dat tikkeltje mooier. Dankzij hen prijkt er bijvoorbeeld een adder op de F-16 van onze demopiloot. Maar nog belangrijker: na elk groot onderhoud zorgen zij voor een fris en beschermend likje verf op onze toestellen.

Sealers

De sealers zorgen ervoor dat de brandstof wel degelijk in het toestel blijft. Zij sealen alle naden tussen het plaatwerk op de locaties waar brandstof zit.

Flight MT&LogSp

De logistieke steun bevoorraadt de eenheid. Ze verdeelt vliegkledij, korpsuitrusting, werkkledij, bivakmateriaal, persoonlijke beschermingsmiddelen… onder het personeel van de Wing. Ook het meubilair in de gebouwen is hun verantwoordelijkheid.

Brandstofwagens - Fueltrucks

Bij deze stand kan je meer informatie krijgen over het smaldeel dat zich focust op gemotoriseerd transport en logistieke steun. Zij onderhouden niet alleen verschillende voertuigen die rondrijden op de basis, maar zorgen ook voor de bevoorrading van de brandstoffen voor de F-16’s.

Belgian Air Force Expo

Met deze tentoonstelling wil Defensie de bezoeker tonen hoe een moderne Luchtmacht
de vrede en de veiligheid van ons land en zijn inwoners kan beschermen. Onze
Luchtmacht is zowel in België als wereldwijd actief voor jouw veiligheid. In België
bewaakt een state-of-the-art radarcentrum het luchtruim rondom de klok. We houden
jachtvliegtuigen klaar om zo nodig tussen te komen wanneer dat luchtruim geschonden
dreigt te worden. We redden mensenlevens met onze Search-and-Rescue helikopters.
Wereldwijd ondersteunen onze transportvliegtuigen de inzet van onze troepen in
buitenlandse opdrachten of bij rampen. Onze jachtvliegtuigen en helikopters zijn paraat
om op vraag van de regering tussenbeide te komen waar nodig.

Om onze taken uit te voeren zoekt de Luchtcomponent goed opgeleid en gekwalificeerd
personeel om de ultramoderne vliegtuigen, helikopters, drones en tal van andere
wapensystemen te onderhouden en te bedienen. Wie van een loopbaan in de militaire
luchtvaart droomt, vindt hier de informatie die hij of zij zoekt. Daarnaast kunnen de
bezoekers ook echt plaats nemen in één van de helikopters of in een F-16.

Bezoek de expo op de Airshow

De expositie in die de bezoeker meeneemt
achter de schermen van de luchtmacht van de toekomst.

Onze gidsen staan klaar voor een geleid bezoek. Je kan ook vrij de tentoonstelling bezoeken. Dan kan je met al jouw vragen terecht bij ons personeel.

Neem je graag eens een kijkje achter de schermen van de Luchtmacht van vandaag en morgen?
Ben je een snelheidsduivel en krijg je kippenvel van een F-16 die met grote snelheid door het luchtruim scheurt? Kan je niet genoeg krijgen van Tom Cruise en Top Gun?
Wil je zelf eens in de cockpit van een F-16-gevechtsvliegtuig zitten?

Misschien ben je wel gepassioneerd door techniek en wil je weten hoe de luchtmacht van de toekomst gebruik zal maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen en augmented reality?

Are you ready for take off?

We presenteren een totaalbeleving

Een mix van moderne technologie afgewisseld met ontspanning!!!

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell