fbpx
Skip to main content

9 & 10 SEPTEMBER 2023 - Kleine-Brogel Air Base

The Belgian future, today

Een show gewijd aan de ‘new generation’ is niet compleet zonder het toekomstige paradepaardje van de Belgische luchtmacht. Die luchtmacht is voortdurend op zoek naar nieuwe gekwalificeerde mensen. Als inclusieve werkgever draagt de luchtmacht gelijke kansen hoog in het vaandel, de volgende demonstratie heeft dankzij de piloot nog wat extra glans.

Kleine-Brogel en Florennes zullen vanaf 2025 de thuisbasis worden voor 36 Belgische Lockheed-Martin F-35A Lightning II. Dit gevechtsvliegtuig van de zogenoemde 5de generatie combineert uiterst geavanceerde avionics, grote kracht, hoge wendbaarheid aan stealth-karakteristieken, waardoor het toestel minder makkelijk waar te nemen is in het luchtruim en dus een veel hogere overlevingskans heeft tijdens opdrachten. Dankzij de geavanceerde sensoren kan het zowel lucht-lucht- als lucht-grondmissies met sprekend gemak aan.

Tijdens de Belgian Air Force Days zal de Amerikaanse luchtmacht u verbluffen met hun voorstelling van het F-35A Lightning II demonstration team. Deze prachtvoorstelling zal worden gevlogen door majoor Kristin ‘Beo’ Wolfe van de 388 fighter wing gestationeerd te Hill in het Amerikaanse Utah. Zij is een ervaren jachtpilote, eerst op F-22 en nu op F-35, dat ook bij de Amerikaanse luchtmacht het modernste gevechtstoestel in de vloot is. Haar eerste Europese optreden in 2022 in België was een waanzinnig succes en zij zal met veel plezier het publiek opnieuw tonen waar de F-35 toe in staat is, en op de grond de jongeren inspireren om een carrière bij de luchtmacht na te streven.

Stippen we hier ook nog even aan dat de Belgische luchtmacht intensief samenwerkt met zowel de Amerikaanse als andere NAVO-luchtmachten voor de voortgezette pilotenopleiding in het Texaanse Sheppard in de Verenigde Staten.
Mis deze blik op de toekomst niet en bezoek de Belgian Air Force Days te Kleine-Brogel op 9 en 10 september 2023, en wie weet raken ook jij, je familie of vrienden geïnspireerd om deel uit te maken van de ‘new generation’!

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell