fbpx
Skip to main content

See you for Belgian Air Force Days in 2026 !

MultiRole Tanker & Transport

Cutting edge, vooruitstrevendheid, aanpassingsvermogen, flexibiliteit, werken met de nieuwste technologieën, het karakteriseert werken bij de luchtmacht in een steeds veranderende wereld. Om deze nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden nam de luchtmacht de afgelopen jaren nieuwe types in dienst, die ook nieuwe capaciteiten introduceerden binnen de luchtmacht.

De NH-90NFH (NATO Frigate Helicopter) nam de plaats in van de Seaking en Alouette III, enerzijds om levensreddende missies te vliegen voor de Belgische kust, en anderzijds om aan boord van Nederlandse en Belgische fregatten internationale operaties te ondersteunen. Dankzij de geavanceerde sensors kan het op grote afstand vijandige schepen en zelfs onderzeeërs detecteren, een nieuwe capaciteit voor de Belgische luchtmacht. De vier Belgische NH-90NFH staan gebaseerd te Koksijde als deel van het vermaarde 40ste smaldeel.

Nog recenter is de introductie van de Airbus A330MRTT (multirole tanker and transport), en ook dit toestel introduceert een nieuwe capaciteit bij de luchtmacht: Naast het vervoeren van tot wel 300 manschappen en 45 ton vracht, is het in staat om andere toestellen bij te tanken in de lucht, zodat hun bereik en operationele inzetbaarheid aanzienlijk wordt uitgebreid. Het kan tot 3000 liter brandstof per minuut aan bevriende toestellen bezorgen via een boom aan de staart. Deze luchtreus maakt deel uit van een multinationale eenheid van 9 toestellen gebaseerd in het Nederlandse Eindhoven, waar naast België ook Nederland, Tsjechië, Luxemburg, Duitsland en Noorwegen aan meewerken.

NH 90 BAFdays18 101 van 187

Samen met andere nieuwe types zoals de A400M en binnenkort de F-35 illustreren deze twee nieuwe kroonjuwelen de veelbelovende toekomst van de Belgische luchtmacht. Ontdek ze zelf tijdens de Belgian Air Force Days op 9 & 10 september te Kleine-Brogel en wie weet werk jij later wel met deze geavanceerde toestellen! Join the new generation!

 

 

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell