fbpx
Skip to main content

9 & 10 SEPTEMBER 2023 - Kleine-Brogel Air Base

Greek Air Force: Zeus F-16 demo

De nieuwe generatie inspireren, verhalen en mythen spelen hierin een vitale rol doorheen de geschiedenis. Is er werkelijk zo’n groot verschil tussen moderne superhelden of klassieke mythologie?
De Griekse luchtmacht denkt alvast van niet en vernoemde het demonstratieteam van hun meest geavanceerde operationele gevechtsvliegtuig naar de oppergod uit de klassieke Griekse mythologie: Zeus.

Zeus stelt tijdens de Belgian Air Force Days de hypermoderne F-16C Fighting Falcon voor. De Griekse F-16’s zijn uitgerust met de modernste technologie en hebben een krachtigere motor dan de oudere varianten van dit legendarische gevechtsvliegtuig. Vaak worden zij ook uitgerust met conforme brandstoftanks, die nauw aansluiten aan de romp en zo de stroomlijn van de F-16 niet zo negatief beïnvloeden als grote tanks onder de vleugels. Zo genieten zij van een groter vliegbereik en een betere wendbaarheid tijdens operaties aan de Europese zuidflank van de NAVO. Met hun prachtige camouflage, aangepast aan de mediterrane omgeving, zien hun F-16’s er ook anders uit dan de Belgische toestellen.

Het team is afkomstig van de vliegbasis Chania op het eiland Kreta en zal u vast ook verbluffen met hun Olympische demonstratie. Mis dit spektakelstuk niet en kom naar de Belgian Air Force Days op 9 & 10 september te Kleine-Brogel. Join the new generation!

 

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell