fbpx
Skip to main content

See you for Belgian Air Force Days in 2026 !

FAQ - Frequently Asked Questions

Ticketing

Q: Tot welke leeftijd zijn tickets voor kinderen gratis?
A: Kinderen onder de 8 jaar kunnen gratis komen uitgezonderd voor de spottersdag van 08 september en de arrangementen. Voor kinderen van 8 tem 17 jaar zijn er goedkopere tickets beschikbaar uitgezonderd voor de spottersdag van 08 september.

Q: Vanaf welke leeftijd zijn kinderen toegelaten?
A: We raden af om kinderen onder de 2 jaar mee te nemen. Dit binnen het arrangement Friends of the Air Force gezien de hoogte van de tribune alsook mogelijks gevaar op valpartijen.

Q: Zijn er tickets + parking beschikbaar aan de kassa?
A: Tickets zijn beschikbaar aan de kassa. De parking is niet betalend, aangezien deze prijs al verwerkt zit in het ticket. Mensen die hun ticket aan de kassa willen kopen kunnen best eerst van thuis uit of op de parking digitaal hun tickets aankopen, aangezien de prijs hierdoor 2.50 euro goedkoper zal zijn.

Q: Zijn er commissiekosten bij annulering van tickets?
A: Ja.  Deze bedragen 10% van de prijs van de bestelling. Vanaf 8 Sep worden er geen annulaties meer toegestaan.

Q: Is er een korting voor verenigingen?
A: Neen.

Q: Ik heb een fout gemaakt bij het invullen van het ticket kan ik dit nog aanpassen?
A: U kan de gegevens op het ticket nog tot de dag van het evenement zelf aanpassen. Wisselen van dag (zaterdag naar zondag en vice-versa) kan enkel tot 31 augustus, daarna is een annulering met 10% administratie-kost van toepassing.

Q: Kan ik een ticket nog aan iemand anders geven dan de persoon waarvoor het origineel gekocht was?
A: U kan de gegevens op het ticket nog tot de dag van het evenement zelf aanpassen. Wanneer u bijvoorbeeld ziek zou zijn op de dag van het evenement kan u het ticket nog aanpassen zodat iemand anders dit kan gebruiken. De bezoeker dient zich wel aan te bieden met identiteitskaart voor controle gegevens.

Q: Dienen militairen inkom te betalen?
A: Enkel geldig op Zaterdag 9 Sep of Zondag 10 Sep. Als de Belgische militair of burger bij Defensie zich aanbiedt in volledig correcte BDCS-tenue en met geldige Defensie-ID dan wordt hij/zij gratis toegelaten. Let wel: voor de kinderen en familieleden dient er steeds een ticket besteld te worden, ook voor een gratis Kids-ticket moet er een toegangsdocument besteld worden. Kom je met de wagen, dan dien je wel zelf nog een parkeerticket (per dag) te bestellen (gratis), zodat je doorgang krijgt via de juiste toegangswegen naar een van de parkings. 

Horeca + standen

Q: Kan ik betalen met Bancontact of Payconic aan de verschillende standen (food, drank, tradestands…)?
A: Mogelijkheid tot digitaal betalen zal overal voorzien worden.

Q: Kan ik geld afhalen op het terrein?
A: Neen, dit is niet mogelijk.

Q: Mag ik eigen eten meenemen?
A: Drink voldoende water bij het warme weer. Er zijn waterpunten (bekijk het plan/showground hieronder) geopend op vier plaatsen op het terrein waar je jouw drinkfles kan bijvullen. Er zijn voldoende catering standen aanwezig op de showground, met een uitgebreid assortiment van dranken en maaltijden . Een flesje water en/of een snack meebrengen mag.

Frigobox wordt NIET toegelaten

De rugzakken worden streng gecontroleerd aan de ingang. Houd dus rekening met mogelijke wachttijden. Alcoholische dranken worden in beslag genomen. Glazen flessen worden NIET toegelaten.

Q: Is er vegetarisch of veganistisch eten voorzien?
A: Ja, maar dit is in beperkte mate beschikbaar. Zo hebben we bv een veganistische frikandel en een vegetarische burger ter beschikking.

Q: Welke verkoopstanden zullen er zijn?
A: Je kan via de website het overzicht van alle voorgestelde attracties bekijken.

Q: Infostand – Waar?
A: Loods aan de Experience Zone , bij Paal 1, zal aangegeven worden met “Info”

Q: Is er gratis water beschikbaar?
Drink voldoende water bij het warme weer. Er zijn waterpunten (bekijk het plan/showground hieronder) geopend op vier plaatsen op het terrein waar je jouw drinkfles kan bijvullen.

Q: Wat kan ik krijgen met mijn foodvouchers (30+2)? 
A: Hierbij krijgt u het tegoed van 32€, dat u vrijblijvend kan spenderen aan de verschillende horeca-standen. Niet aan de commerciële standen. Al het tegoed dat wordt aangekocht op het plein zelf kan op het einde van de dag teruggevraagd worden. Alles wat in voorverkoop aangekocht is, wordt niet terugbetaald.

Enkele voorbeelden van catering-prijzen: Soft-drinks: € 3,00 || Friet met saus: € 6,20 || Frikandel: € 3,00 || Portie mini-loempia: € 6,00 || Kebab/Durum/Shoarma: € 12,80 || Pasta Bolognaise: € 12,50 || Brusselse wafel: € 5,00 || Premium steakhouse burger: € 12,80 || Broodje Braadworst: € 7,00 || Broodje Veggie-burger: € 6,80 

Q: Waar worden allemaal programmaboekjes ter beschikking gesteld voor verkoop?
A: De programmaboekjes worden verkocht aan de twee ingangen en aan de infostand waar ook de voucher van het programmaboekje kan ingeruild worden.

 

Parking & Transport

Q: Kan ik met openbaar vervoer tot aan de ingang geraken? Shuttle bus (Leopoldsburg, Peer)?
A: Neen, er zal niet geshuttled worden van de naburige treinstations. Enige shuttles die zullen rijden zijn vanaf Parking A. De dichtsbijzijnde bushaltes zijn de bushalte onze-lieve-vrouwlaan(wandelafstand tot de basis ongeveer 700m) en Halte Kleine-Brogel spotters corner (wandelafstand tot de basis ongeveer 2km). U kan het beste via de routeplanner van de lijn een route vanbij uw thuis uitstippelen.

Q: Is er gratis Parking voorzien?
A:Parking is gratis en wordt toegewezen op basis van je aanrijroute.
Kom je met de fiets dan vermijd je de files en kan je op wandelafstand van de ingang je fiets stallen! 

Q: Wat is de ligging van de verschillende parkings?
A:
Parking A: Hennemeeuwis, 3910 Neerpelt (met Shuttle service)
Parking B: Onze-Lieve-Vrouwlaan, 3990 Peer (ook met fietsenstalling & mindervalideparking & Motoren-parking)
Parking C: Kruisakkerweg, 3990 Peer (ook met fietsenstalling)
Parking D: Herenwijerstraat, 3990 Peer
Parking CP: Leyssenhofweg 22, 3990 Peer
In de navigatieapp “Waze” zullen de parkings ook aangeduid worden.
Hiernaast is er bewegwijzering voorzien aan de toegangswegen rondom het evenement om u naar de juiste parking te leiden.

Q: Hoe laat gaan de parkings open?
A: Je kan de parkings oprijden vanaf 08u30

Q: Worden de parkings bewaakt?
A: Neen, er zijn enkel stewards aanwezig om het verkeer te begeleiden.

Q: Is er een fietsenstalling?
A:

  • Kom je met de fiets dan vermijd je de files en kan je op wandelafstand van de ingang je fiets stallen! 
  • Er wordt een aparte fietsparking voorzien zowel aan parking B als C - op wandelafstand (300m) van de ingangen van de airshow.
  • Ook is er een parking voorzien aan het nabijgelegen Center Parcs Erperheide als je met wagen en fiets(en) naar de airshow komt. Via de bestelmodule dien je deze optie aan te vinken 'ik kom met de wagen en de fiets'. Je ontvangt dan een fietsplan met route ( De fietsroute van 5km is volledig bewegwijzerd). Vanaf deze parking op Center Parcs naar de Vliegbasis fietsparking C, op wandelafstand (300m) van de ingang van de airshow.

Q: Is er mobilhome parking? 
A: Wij voorzien als organisatie geen camping. Kamperen op de parkings is ook niet toegestaan, er zijn wel kampeergelegenheden in de buurt. (Kempenheuvel, Hengelhoef, Centerparcs, Goolderheide…..).  Het is echter wel mogelijk om met de mobilhome te parkeren en dan ’s avonds weer te vertrekken.

Q: is er een parking voor motoren voorzien?
A: Er is een parking (parking B) met verharde ondergrond voorzien voor motoren. Wanneer u de bestelling van uw tickets doet, heeft u de optie om aan te duiden dat u met de motor komt en u zal dan de desbetreffende parking toegewezen krijgen.

Q: Is er een mindervalideparking voorzien?
A: Op parking B is er een mindervalidegedeelte voorzien. Wanneer u de bestelling van uw tickets doet, heeft u de optie om aan te duiden dat u in het bezit bent van een mindervalidekaart en u zal dan de desbetreffende parking toegewezen krijgen.

Q: Is er assistentie voorzien voor mensen met een rolstoel? Parking?
A: De mindervalide parking (indien P ticket (B) met rosltoelassisentie gekozen) is toegankelijk voor mensen met een mindervalide kaart. Hierbij wordt ook transport voorzien naar een aparte zone op het showterrein waarbij slechts één begeleider per mindervalide wordt toegelaten. Men kan zich vrij binnen de publiekszone begeven.

Q: Ik ben begeleider van een rolstoel patiënt, moet ik een ticket kopen?
A: Ja.

Praktisch en Nuttig

Q: Is er assistentie voorzien voor mensen met een rolstoel? Parking?
A: De mindervalide parking (indien P ticket (B) met rosltoelassisentie gekozen) is toegankelijk voor mensen met een mindervalide kaart. Hierbij wordt ook transport voorzien naar een aparte zone op het showterrein waarbij slechts één begeleider per mindervalide wordt toegelaten. Men kan zich vrij binnen de publiekszone begeven.

Q: Ik ben begeleider van een rolstoel patiënt, moet ik een ticket kopen?
A: Ja.

Q: Is het programma van zaterdag en zondag hetzelfde?
A: Voor zaterdag en zondag is de programmatie nagenoeg identiek. Patrouille de France vliegt enkel een show op zondag. De organisatie behoudt het recht om wijzigingen door te voeren. 

Q: Mogen we een flesje water of snacks meenemen?
A: Wordt niet toegelaten, een klein flesje water kan, houd er rekening mee dat bezoekers met een rugzak of bagage de speciale (lange) wachtrij moet volgen voor controle. Alcoholische dranken worden in beslag genomen. Glazen flessen worden NIET toegelaten

Q: Mag ik stoelen meenemen?
A: Ja, maar hou er rekening mee dat:

  • alle bagage gecontroleerd wordt en lange wachtrijen kunnen ontstaan
  • vanaf praktisch elke parkingcluster men minimaal 500 tot maximaal 1.500 m dient te wandelen om de ingang waar de tickets worden gevalideerd te bereiken

Q: Is er gehoorbescherming beschikbaar? 
A: Gehoorbescherming wordt gratis voorzien in de arrangementen, er worden standen voorzien. Via het infocenter wordt er ook gehoorbescherming te koop aangeboden. Ook aan de CM-stand wordt er gehoorbescherming gratis aangeboden. 

Q: Mag de hond mee?
A: Het meenemen van honden is verboden! Ook niet in de auto !!!!

Q: Zijn de toiletten gratis?
A : De toiletten zijn betalend. Men kan gebruik maken van de toiletten na aankoop van een bandje. Deze kost 3 euro per dag; 4,5 euro voor het weekend en 5 euro voor de drie dagen.

Q: Hoe vinden we verloren voorwerpen?
A: Je kan terecht bij het infocentrum voor verloren voorwerpen. Er zal dan ook op regelmatige tijdstippen door een speaker omgeroepen worden dat mensen die iets kwijt zijn, hier terecht kunnen om hun spullen te recupereren.

Q: Hoe vinden we verloren kinderen terug?
A: Er is opvang en kinderanimatie voorzien aan het infocentrum voor kinderen die verloren gelopen zijn. Dit dient wel niet als een gewone kinderopvang. Aan beide ingangen worden gratis polsbandjes voor de kinderen ter beschikking gesteld waarop ouders hun GSM-nummer kunnen noteren. Op deze manier kunnen verloren kinderen makkelijker terug bij de ouders gebracht worden.

Q: Is het toegestaan om te komen tijdens zwangerschap?
A: De organisatie neemt geen verantwoordelijkheid. De luide geluiden en trillingen kunnen gevaarlijk zijn. De mensen kunnen best eerst naar de dokter of gynaecoloog gaan voor advies.

Q: Is er een avondfeest voorzien?
A: Dit is enkel voor werk- en deelnemers.

 

Q: Komt er een livestream van de Airshow?
A: Neen, de enige manier om de opwinding en actie te ervaren is door de vliegshow op de vliegbasis bij te wonen. Livestreamen van het evenement is verboden.

Trap niet in de fraudepogingen die beweren een livestream claimen aan te bieden en vermijd op links te klikken die dit beloven. Deel ook nooit persoonlijke gegevens op dergelijke sites.

 

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell