fbpx
Skip to main content

See you for Belgian Air Force Days in 2026 !

Speakers

Commentator Chris Christiaens

Chris startte zijn opleiding als militair piloot in 1976. Hij was initiëel operationeel piloot in het 31e Tijger Smaldeel te Kleine-Brogel op F104G Starfighter en vervolgens op F-16 Fighting Falcon. Daarna werd Chris instructeur op T-37 Tweet in Sheppard AFB Texas, vervolgens op Alpha-Jet te St-Truiden, om tenslotte zijn carrière te voleindigen op transport toestel, Falcon 20, te Melsbroek.

In navolging van zijn vader, de pionier van de vliegshowcommentaar in België sinds 1960, werd Chris in 1995 de vaste commentator voor de Belgische Luchtmacht. (Na jaren als commentator voor de vliegshow te Koksijde, werd hij zelfs lachwekkend de ‘Voice of Koksijde’ genoemd).

Reeds meerdere jaren verzorgt hij ook het commentaar op andere vliegshows, zoals te Sanicole en Deurne.

Commentator Indira Thackorie

Indira vindt het geweldig om opnieuw een van de stemmen te zijn op de Belgian Air Force Days! Tijdens haar 25 jaar in de air show industrie is ze niet alleen vrijwilliger, maar ook bestuurslid, voorzitter van de North East Council of Air Shows, een performer met de Canadian SkyHawks en een Snowbird geweest!

Ze is majoor in het Canadese leger en is al 14 jaar met veel plezier omroepster bij airshows; momenteel is ze op zending met de Verenigde Naties in Cyprus.

Commentator Lucas Van den Eynde

Acteur Lucas Van den Eynde is niet alleen ‘bevlogen’ op de scene of op televisie, ook in z’n vrije tijd is hij een bevlogen zweef-en motorpiloot. Op z’n 26ste maakte hij een doopvlucht met een zweefvliegtuig bij de Vlaamse Zweefvlieg Academie en sindsdien heeft de vliegmicrobe hem serieus te pakken. Voor hem is vliegen een perfecte mix van poëzie, techniek en verwondering.

Hij is ook peter van het formatieteam ‘The Victors‘ die volgend jaar hun 20-jarige bestaan vieren. Voor de tvopnames van het eerste seizoen ‘Windkracht 10’ streek hij neer bij de Tigers van het 31 Squadron van Brogel waar hij F-16 piloot Claude speelde (zie foto). ‘’Ik wil die rol gerust nog eens spelen maar dan liefst in een vliegende F-16’’, grapt hij.

Sponsors en Partners
Met trots stellen wij de belangrijkste partners van de Belgian Air Force Days voor. Hun niet-aflatende steun aan ons evenement stelt ons in staat om ons prachtspektakel te organiseren

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell