fbpx
Skip to main content

9 & 10 SEPTEMBER 2023 - Kleine-Brogel Air Base

Patrouille de France

Luchtmachtoperaties zijn vaak complex, en alles dient vanzelfsprekend gesmeerd verlopen. Dit is misschien nog crucialer wanneer de trots van de natie op de schouders rust. Om een zo positief mogelijk imago over te brengen, is een doorgedreven professionalisme en samenwerking noodzakelijk.

Daarom bestaat het team van de Patrouille de France, gebaseerd te Salon-de-Provence in Zuid-Frankrijk, uit veel meer dan piloten en mecaniciens. Deze equipe wordt ondersteund door een ganse organisatie, waaronder administratie, logistiek, eigen vliegveiligheid en zelfs eigen public relations.

De Patrouille de France vliegt met acht Alpha Jet trainingsvliegtuigen, een toestel dat tot enkele jaren geleden ook in België werd gebruikt voor de voortgezette vliegopleiding van jachtpiloten. Zij zijn bijzonder populaire gasten overal ter wereld dankzij hun dynamische, wervelende demonstratie boordevol unieke bewegingen. Tijdens het eerste deel vliegen alle toestellen acrobatische manoeuvres in zeer strakke formaties, en verlaten zij nooit het zicht van het publiek. Tijdens het tweede deel splitst de formatie zich in verschillende onderdelen voor adembenemende kruisingen en elegante breaks, steeds met de patriottische blauw-wit-rode rook achter de formatie.

Het team viert dit jaar hun 70ste verjaardag en wij zijn verheugd dat ze de Belgian Air Force Days een plaatsje hebben gegeven tijdens hun drukke verjaardagstournee in 2023. Mis hun unieke topdemonstatie niet, die zij exclusief op zondag 10 september voor u zullen vliegen te Kleine-Brogel!

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell