fbpx
Skip to main content

9 & 10 SEPTEMBER 2023 - Kleine-Brogel Air Base

Extra 330SC (Kristof Cloetens)

Wat doe je als je als militaire jachtpiloot regelmatig aan extreme G-krachten wordt onderworpen tijdens het uitvoeren van spectaculaire manoeuvres? In het geval van Kristof Cloetens: Nog meer G-krachten opzoeken in de vrije tijd.

Kristof was al lange tijd gefascineerd door de precisie die vereist was bij het uitvoeren van luchtacrobatie. In 2010 maakte hij zelfs deel uit van het toenmalige demonstratieteam van de Belgische luchtmacht “Hardship Red” op Marchetti. Op F-16 te Kleine-Brogel, eerst bij het 349ste smaldeel en later als CO van de Operational Conversion Unit, werden de G-krachten enkel groter. Kristof ging echter op zoek naar de overtreffende trap, en vond die bij de ongelimiteerde luchtacrobatie, waar bovendien alle manoeuvres ook nog eens perfect moeten uitgevoerd worden.

Met de Extra 330SC van Duitse origine vliegt Kristof met een echt toptoestel in de luchtacrobatie. Het toestel kan ondenkbare manoeuvres uitvoeren en onderwerpt de piloot hierbij aan G-krachten die tot plus en min 10 G kunnen gaan. Enkel de verbeelding van de piloot is de limiterende factor wanneer het toestel de wetten van de natuur schijnt te tarten. Deze doorgedreven passie voor de luchtacrobatie helpt Kristof niet enkel bij de opleiding van nieuwe jachtpiloten, maar inspireert en verbluft ook de toeschouwers bij airshows in België en daarbuiten.

Mis deze meester van het luchtruim niet en bezoek de Belgian Air Force Days 2023 op 9 & 10 september te Kleine-Brogel. Misschien inspireert Kristof ook jou om de nieuwe generatie luchtmachters te vervoegen! 

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell