fbpx
Skip to main content

See you for Belgian Air Force Days in 2026 !

Attracties voor bezoekers

Niet alleen in de lucht maar ook op de grond!

Allerlei activiteiten die ook op de grond plaatsvinden, zorgen voor een schitterende daguitstap die een glimlach op het gezicht van elk gezinslid zal toveren.

Onze TECHZONE Job-info

De grootste verscheidenheid aan Dynamische Jobs & Technologische Functies kan je enkel terugvinden bij de Luchtmacht. Tijdens de Air Force Days kan je op onze rekruterings-standen kennismaken met een selectie aan uitdagingen op maat voor jou! 

Brandweer

Leer meer over onze brandweer en hoe zij worden ingezet. Ze zijn opgeleid om ongevallen met vliegtuigen of incidenten op de basis aan te pakken volgens de NATO-regelgeving. Brandbestrijding op de basis, bos- en heidebrandbestrijding op het vliegveld en op het schietveld PAMPA en buitenlandse opdrachten zijn enkele van hun taken. Ontdek de crashtenders die daarbij worden ingezet: blusreuzen met de nieuwste technologie en een panoramische cockpit.

Flight CIS

Interesse in ICT? De Flight CIS is verantwoordelijk voor alle communicatie- en informatiesystemen op de grond. Ze onderhouden het netwerk, de soft- en hardware van computers, radio- en navigatiesystemen en zorgen dat gevoelige informatie op een beveiligde manier overgebracht kan worden.

Mockups en simulators

Neem plaats in een levensechte mock-up van een F-16, F-35 en een helikopter. Krijg je daar nog niet genoeg van? Er zullen ook simulators staan waarin je tegen betaling een missie kan vliegen: kies voor de F-14 Tomcat en waan je in een Top Gun-film of sta eens in de schoenen van een lijnpiloot in een Airbus A320.

Flight MT&LogSp

Bij deze stand kan je meer informatie krijgen over het smaldeel dat zich focust op gemotoriseerd transport en logistieke steun. Zij onderhouden niet alleen verschillende voertuigen die rondrijden op de basis, maar zorgen ook voor de bevoorrading van de brandstoffen voor de F-16’s.

Force Protection

Het smaldeel Force Protection beveiligt en verdedigt de vliegbasis. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de beveiliging van de toestellen en het personeel tijdens operaties in het buitenland. Het is opgedeeld in verschillende flights (pelotons): 2 flights Ground Defense Operations, 1 flight Passive Defense en de flight K9.

Klauter door de hindernissen in de Junior Commando piste en zie onze honden in actie tijdens een demonstratie!

Force Protection K9

De flight K9 is onderdeel van het smaldeel Force Protection. In onze kennel worden honden getraind en op operationeel niveau gehouden. Wij zetten drie soorten werkhonden in: patrouillehonden, tracking dogs en EDD (Explosive Detection Dogs). Kom langs op hun stand om er meer over te leren en check zeker de timings van hun spectaculaire demo’s!

Speciale voertuigen

Aanschouw onze hypermoderne borstelwagen die dagelijks de runway schoonveegt en ingezet kan worden om sneeuw te ruimen. Ook heftrucks en kranen behoren tot deze sectie.

Flight Avionics

Interesse in technologie? Kom meer uitleg vragen over de elektronische systemen van de F-16, zoals de beveiligingssystemen, de communicatie- en navigatiesystemen, sensoren en radars die de wapens op hun doel krijgen… De Flight Avx onderhouden ook alle hard- en software waarmee vluchten worden gepland en achteraf geanalyseerd.

Flight Interventie

Bij problemen aan een toestel komt de flight Interventie meteen tussenbeide om reparaties uit te voeren. Ze voeren ook geplande herstellingen en inspecties uit die te maken hebben met de motor, de structuur en elektriciteit. Als je interesse hebt om vliegtuigtechnieker te worden, dan ben je bij hen op het juiste adres!

Flight Motoren

Wil je alles weten over de motor van een F-16? Bij de Flight Motoren weten ze het antwoord op al je vragen. Zij verwijderen de motor en doen het onderhoud, onder andere na elke 200 vlieguren. Kort gezegd controleren, ontleden, herstellen en testen ze de motor.

Overleving

Zij zorgen voor de rechtstreekse veiligheid van de piloot: ze onderhouden de parachutes, helmen, G-suits… Check zeker ook het overlevingspakket dat in de schietstoel van de F-16 zit.

Paintshop

Het schildersteam maakt onze bakken net dat tikkeltje mooier. Dankzij hen prijkt er bijvoorbeeld een adder op de F-16 van onze demopiloot. Maar nog belangrijker: na elk groot onderhoud zorgen zij voor een fris en beschermend likje verf op onze toestellen.

Sealers

De sealers zorgen ervoor dat de brandstof wel degelijk in het toestel blijft. Zij sealen alle naden tussen het plaatwerk op de locaties waar brandstof zit.

Flight MT&LogSp

De logistieke steun bevoorraadt de eenheid. Ze verdeelt vliegkledij, korpsuitrusting, werkkledij, bivakmateriaal, persoonlijke beschermingsmiddelen… onder het personeel van de Wing. Ook het meubilair in de gebouwen is hun verantwoordelijkheid.

Brandstofwagens - Fueltrucks

Bij deze stand kan je meer informatie krijgen over het smaldeel dat zich focust op gemotoriseerd transport en logistieke steun. Zij onderhouden niet alleen verschillende voertuigen die rondrijden op de basis, maar zorgen ook voor de bevoorrading van de brandstoffen voor de F-16’s.

Belgian Air Force Expo

Met deze tentoonstelling wil Defensie de bezoeker tonen hoe een moderne Luchtmacht
de vrede en de veiligheid van ons land en zijn inwoners kan beschermen. Onze
Luchtmacht is zowel in België als wereldwijd actief voor jouw veiligheid. In België
bewaakt een state-of-the-art radarcentrum het luchtruim rondom de klok. We houden
jachtvliegtuigen klaar om zo nodig tussen te komen wanneer dat luchtruim geschonden
dreigt te worden. We redden mensenlevens met onze Search-and-Rescue helikopters.
Wereldwijd ondersteunen onze transportvliegtuigen de inzet van onze troepen in
buitenlandse opdrachten of bij rampen. Onze jachtvliegtuigen en helikopters zijn paraat
om op vraag van de regering tussenbeide te komen waar nodig.

Om onze taken uit te voeren zoekt de Luchtcomponent goed opgeleid en gekwalificeerd
personeel om de ultramoderne vliegtuigen, helikopters, drones en tal van andere
wapensystemen te onderhouden en te bedienen. Wie van een loopbaan in de militaire
luchtvaart droomt, vindt hier de informatie die hij of zij zoekt. Daarnaast kunnen de
bezoekers ook echt plaats nemen in één van de helikopters of in een F-16.

Bezoek de expo op de Airshow

De expositie in die de bezoeker meeneemt
achter de schermen van de luchtmacht van de toekomst.

Onze gidsen staan klaar voor een geleid bezoek. Je kan ook vrij de tentoonstelling bezoeken. Dan kan je met al jouw vragen terecht bij ons personeel.

Neem je graag eens een kijkje achter de schermen van de Luchtmacht van vandaag en morgen?
Ben je een snelheidsduivel en krijg je kippenvel van een F-16 die met grote snelheid door het luchtruim scheurt? Kan je niet genoeg krijgen van Tom Cruise en Top Gun?
Wil je zelf eens in de cockpit van een F-16-gevechtsvliegtuig zitten?

Misschien ben je wel gepassioneerd door techniek en wil je weten hoe de luchtmacht van de toekomst gebruik zal maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen en augmented reality?

Attracties

Aciviteiten voor jong & oud

Voor de allerkleinsten, voor de grotere kinderen, voor de waaghalzen, voor iedereen (zonder hoogtevrees)

 • Kilmmuur Defensie

 • Kids springkastelen

 • Cool Kids

 • Koordenparcours

Catering & Food

Je kan met volle teugen genieten van klassiekers als frieten en hamburgers. Daarnaast een diversiteit aan etenswaren voor groot en klein, frisdranken, bieren en alcoholvrije dranken

 • Ijsjes en fruit

  Ijs met diverse smaken, ook waterijsjes en yoghurt

 • Bieren

  Verschillende speciaal bieren, klassieke pils en ook 0%

 • Dolci di Nonna

  Koffiebar met koffies en shakes

 • Pizzeria La Monte Carlo

  Lekkere pizza’s in diverse smaken belegd en pasta’s,.

Belgian Air Force Squadrons

349 Sqn, 31 Sqn, OCU Sqn, 1st Sqn,...

Trade Stands van onze eigen Belgian Air Force en Defensie, met verkoopsartikelen zoals gadgets, posters, badges, schaalmodellen, boeken, ... bevinden zich in meerdere delen van het showterrein.

 • 349 Squadron

  Sinds haar ontstaan draagt het Squadron de beroemde Fighter Spirit (La Chasse!) hoog in het vaandel en zorgt ze ervoor dat deze wordt overgedragen van generatie op generatie 349'ers.

 • 31 Tiger Squadron

  Het Tiger Squadron dat het hoogste niveau van operationele paraatheid demonstreert, dat uitblinkt in uitvoering en zeker niet onbelangrijk de beste TIGER SPIRIT uitdraagt.

 • OCU Squadron

  “Semper Vulture”, de hoofdopdracht: onze nieuwe piloten opleiden tot een jong-ervaren element voor 1 van de 4 operationele smaldelen

 • 1st Squadron

  "Stingers" - Als het enige operationele squadron van België dat nog in actieve dienst is met wortels die teruggaan tot de Eerste Wereldoorlog, houden ze trots de tradities en strijdlust van onze luchtmacht hoog.

 • Vrieske Viper Demo

  Er is één F-16 die ook een andere missie heeft dan enkel het luchtruim bewaken, verkennings -en gevechtsvluchten uitvoeren: de Dream Viper. Deze wordt door zijn piloot elke dag opnieuw tot het uiterste gepusht.

Een greep uit de activiteiten en standen

 • Flying Dutchman

  www.flyingdutchman.nl

  Aviation merchandise, Caps, T-shirts, bags, patches, seats

 • Societé Timing

  Spelletjes, T-shirts, zonnebrillen, plooistoeltjes,petjes, verrekijkers

 • Remove Before Flight (RBF)

  www.rbf.pl

  Aviation related gadgets

 • Lupa Aircraft Models

  www.lupa.nl

  Aircraft models

 • Dump & zo

  www.dumpenzo.com

  Luchtvaartartikelen en dumpwaren modelbouw

 • Sturmtiger modelbouw

  www.sturmtiger.be

  Modelbouw en miniaturen

 • Time2give

  www.gavox.com

  Aviation and military goods

 • The Aviation Store

  www.theaviationstore.net

  Aviation souvenirs

 • Promo Sapiens NV

  www.promosapiens.be

  Promoting Camera’s and lenses / Sales Filters, camerabags and tripods

 • Steffen Design

  www.rscwatches.com

  Aviation accesories, T-shirts, Caps, watches,….

 • Katholieke Hogeschool VIVES

  www.vives.be

  Non Profit -> Education

 • BIPT-IBPT

  www.bipt.be

  Non Commercial - Government -Radio Licence

 • Variphone International

  www.variphone.com

  Hearing Protection

 • Milispec International

  www.milispec.com

  Smeermiddelen voor de luchtvaart- en defensie industrie,
  gehoorbescherming

 • Slovac Air Force Agency

  www.slovakairforceagency.sk

  MIG-29 theme T-shirts, patches,posters,….

 • KNVOL (Onze Luchtmacht)

  www.onzeluchtmacht.nl

  Non Profit -> Leden werving

 • ABC SRLS

  www.jets.it

  Gadget Selling

 • Airbat srl / Flight Experience

  www.flight-experience.be

  Simulator Experiences (small, single seat, cockpit size), badges, caps, coveralls

Are you ready for take off?

We presenteren een totaalbeleving

Een mix van moderne technologie afgewisseld met ontspanning!!!

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell