fbpx
Skip to main content

9 & 10 SEPTEMBER 2023 - Kleine-Brogel Air Base

Honouring the past

Luchtvaart is niet zomaar een job, het is een passie. Geen wonder dus dat velen er ook in hun vrije tijd vol overgave mee bezig zijn! Dat geldt vast en zeker ook voor de vrijwilligers van de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, die twee van hun pronkstukken zullen presenteren tijdens de Belgian Air Force Days.

De Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht is een stichting die de luchtmachtbasis Gilze-Rijen in Noord-Brabant als thuishaven heeft. Hier werken gekwalificeerde vrijwilligers om pareltjes uit de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in ere te herstellen en te behouden. Dit delicate werk vereist immers grote deskundigheid.

Het eerste toestel dat zij meebrengen naar Kleine-Brogel is de North American B-25 Mitchell bommenwerper, een middelzware tweemotorige bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog dat een lange staat van dienst kende bij de Koninklijke luchtmacht zowel in het verre oosten als hier in Europa. Een Nederlands squadron dat binnen de Britse Royal Air Force vloog met de B-25 was tijdens de bevrijding van West-Europa overigens een tijd lang gestationeerd te Melsbroek dus er is ook een band met België.

Het tweede toestel dat de KLu Historische Vlucht zal voorstellen is evenmin een onbekende in België, met name de Supermarine Spitfire. Dit legendarische toestel behaalde zijn faam tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd steeds verder ontwikkeld in nieuwe varianten om de technologische vooruitgang bij te benen, van de Battle of Britain tot de bevrijding in 1945. Talloze Nederlandse en Belgische piloten die in dienst traden bij de RAF vlogen met de Spitfire, en het type vormde ook na de Tweede Wereldoorlog lange tijd de ruggengraat van luchtmachten in heel Europa.

Kom zelf deze brok luchtvaartgeschiedenis ontdekken en deel mee in de passie van de mensen bij de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht tijdens de Belgian Air Force Days 2023, op 9 en 10 september te Kleine-Brogel.

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell