fbpx
Skip to main content

9 & 10 SEPTEMBER 2023 - Kleine-Brogel Air Base

Razzle Blades Demo

Vanzelfsprekend krijgt het Belgische A-109 solo demonstratie team “Razzle Blades” een ereplaats op de Belgian Air Force Days. Kapiteins Stijn Soenen en Jo Jacobs van het 17de smaldeel van Beauvechain zullen met trots de wendbaarheid van hun fraaie Agusta A-109 helikopter bewijzen.

Achter de beschildering van de Razzle Blades zit een interessant verhaal. Tegenwoordig ligt er bij gevechtsvliegtuigen sterke nadruk op stealth-eigenschappen, waarbij de vijand het toestel moeilijk kan waarnemen door het gebruik van speciale materialen, vormen en onderdrukking van de hittesignatuur bijvoorbeeld. Toch mag je hierdoor het grote belang van een goede camouflage niet uit het oog verliezen. De speciale kleurrijke beschildering van de A-109 is geïnspireerd door een oude camouflagetechniek voor marineschepen. Door met speciale vormen te werken in de beschildering werd het de vijand bemoeilijkt om de afstand en de richting van het schip te bepalen, de zogenaamde Razzle Dazzle-camouflage, waar het demotoestel van de Belgische luchtmacht de naam ontleent.

De Belgische A-109’s kwam in dienst in 1992 en zitten nu in de nadagen van hun operationele carrière. De zoektocht naar een geschikte multifunctionele opvolger is volop bezig. Net als de A-109 moet het kunnen opereren in alle weersomstandigheden, snel en wendbaar zijn en verschillende taken aankunnen, zoals troepentransport, medische evacuatie en verkenning. Dat zal het toestel worden waar de ‘new generation’ mee zal werken.

Geniet intussen nog een laatste keer van de prachtige voorstelling van het Razzle Blades team. Bezoek daarom zeker de Belgian Air Force Days te Kleine-Brogel op 9 & 10 september 2023!

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell