fbpx
Skip to main content

9 & 10 SEPTEMBER 2023 - Kleine-Brogel Air Base

Spanish Air Force Eurofighter Typhoon

Wie nu of in de toekomst bij de luchtmacht werkt, zal vast in contact komen met de Eurofighter Typhoon, deel van de nieuwe generatie gevechtsvliegtuigen in dienst bij onze Europese partners.
Tijdens de airshow van de Belgian Air Force Days zal u dit toestel bovendien kunnen bewonderen in een spectaculaire solo-demonstratie van de Spaanse luchtmacht.

Kapitein Juan Bengoechea Vara de Rey van Ala 14 gebaseerd te Albacete zal met trots de uitzonderlijke kracht en extreme wendbaarheid van zijn jager demonstreren. Zijn eenheid heeft bovendien een band met Kleine-Brogel, aangezien zij net als het 31ste smaldeel deel uitmaken van de NATO Tiger Association, een vereniging van smaldelen met een tijger of grote kat in hun embleem, die jaarlijks verzamelen blazen om ervaringen uit te wisselen en om complexe missies in te oefenen.

De Typhoon vormt momenteel een belangrijke schakel binnen de NAVO, zowel voor luchtverdediging als voor grondaanvallen. Ten bewijze hiervan is de lange lijst operationele missies die de Spaanse Typhoons al binnen NAVO-verband hebben uitgevoerd, zoals Baltic Air Policing en de verdediging van het Bulgaarse luchtruim in de lente van 2022. De Typhoon is het resultaat van een internationaal samenwerkingsverband tussen Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië. Geavanceerde avionics en een complex fly-by-wire vluchtbesturingssysteem zullen de piloot in staat stellen een adembenemende voorstelling te vliegen, terwijl de bulderende naverbranders van de twee Eurojet EJ200 turbofans de grond onder uw voeten zullen laten daveren.

Mis deze stevige dosis jetnoise niet en “join the new generation” van de Europese luchtstrijdkrachten tijdens de Belgian Air Force Days te Kleine-Brogel op 9 & 10 september 2023.

Photo by Peter Steehouwer

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell