fbpx
Skip to main content

9 & 10 SEPTEMBER 2023 - Kleine-Brogel Air Base

Polish Air Force - Orlik Aerobatic Team

De opleiding van de new generation is een sleutelelement voor een organisatie als de luchtmacht. Leerling-piloten leren tijdens hun traject steeds complexere systemen te beheersen, tot ze uiteindelijk de meest geavanceerde vliegtuigen aankunnen. Hiervoor zijn gespecialiseerde trainingstoestellen noodzakelijk.
De Poolse luchtmacht heeft een verscheiden en moderne vloot trainingstoestellen in dienst en één type is zelfs van Poolse makelij: de PZL-130 Orlik (arend).

Dit is een turboprop-trainer die wordt gebruikt voor de elementaire vliegopleiding van de Poolse ‘new generation’ bij de Poolse academie te Radom. Het toestel trad in dienst in de vroege jaren 90 en is sindsdien voortdurend geüpgraded met de nieuwste avionica, een krachtiger motor en zelfs winglets aan de vleugeluiteinden. Dit alles zorgt ervoor dat de Orlik een uitstekend trainingsvliegtuig is.

De uitstekende vliegeigenschappen van deze turboprop komen zeker tot hun recht in de handen van de instructeurs van de Poolse vliegopleiding die samen het befaamde Team Orlik vormen. Zij zullen u een indrukwekkend staaltje van precisie in luchtacrobatie tonen wanneer zij in nauwe formatie loopings en rolls uitvoeren, of u de adem ontnemen met spectaculaire kruisingen.

Het is inmiddels al 20 jaar geleden dat dit team nog eens optrad in België, dus mis deze bijzondere demonstratie van Pools vliegkunst niet en kom naar de Belgian Air Force Days te Kleine-Brogel op 9 & 10 september.

 

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell