fbpx
Skip to main content

See you for Belgian Air Force Days in 2026 !

RAF Falcons parachute Display team

Samenwerking tussen verschillende componenten is van levensbelang tijdens militaire operaties. Een zeer zichtbaar voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen de paracommando’s van de landcomponent en de bemanningen van de A400M van de luchtcomponent.

In Groot-Brittannië voert de Royal Air Force alle militaire opleidingen parachutespringen uit. Het befaamde RAF Falcons parachute Display team maakt deel uit van de Airborne Delivery Wing voor de Britse airborne strijdkrachten te Brize Norton in Oxfordshire. Alle teamleden zijn instructeurs die zich voortdurend vervolmaken om de opleidingen te finetunen. Hun uitgebreide ervaring draagt echter ook bij tot hun prachtige demonstratie.

Tijdens de voorstelling bereiken ze snelheden tot 190 kilometer per uur in vrije val. Vervolgens openen ze hun wendbare canopy en vormen de 10 parachutisten een precieze stackformatie met amper 5 meter tussen de verschillende teeamleden, die op bevel van de teamleider in 2 delen splitst en zich weer naadloos samenvoegt tijdens de daalvlucht, dit alles kleurrijk geaccentueerd met rookpotten zodat iedereen het spektakel duidelijk kan volgen. Aan het einde van de demonstratie landen ze allemaal precies op twee vooraf bepaalde posities, waarna zij snel hun parachute afwerpen om het publiek te groeten.

Laat u verbluffen door de ongeëvenaarde precisie waarmee zij hun parachutes besturen en maak kennis met deze gepassioneerde instructeurs tijdens de Belgian Air Force Days op 9 en 10 september 2023 te Kleine-Brogel.

Photos by Martin Gillet

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell