fbpx
Skip to main content

9 & 10 SEPTEMBER 2023 - Kleine-Brogel Air Base

Zwitserse F/A-18

Werken bij defensie betekent dat je veel contacten hebt met buitenlandse collega’s. Deze internationale samenwerkingen zijn voor alle militairen een enorme verrijking. Leden van onze internationale partners zullen blij zijn u te ontmoeten tijdens de Belgian Air Force Days 2023 te Kleine-Brogel.

De eerste deelnemer van een partnernatie die we graag aan u voorstellen is de Zwitserse F/A-18 Hornet. Deze uiterst wendbare jager wordt bij de Zwitserse luchtmacht gebruikt voor luchtverdediging. Het kwam in dienst tijdens de jaren 1990 maar dankzij voortdurende updates is het nog steeds een uiterst effectieve jager. De militaire luchtvaart evolueert voortdurend waardoor het voor piloten en technici een interessante uitdaging biedt om vertrouwd te blijven met de nieuwste technologieën. Zo ondergingen de Zwitserse F/A-18’s al verschillende verbeteringen aan de avionica. Tijdens de demonstratie zal echter een andere wijziging sterk opvallen: dankzij de nieuwste fly-by-wire vluchtbesturing zijn Zwitserse F/A-18’s fenomenaal wendbaar en kunnen zij met enorme aanvalshoeken als een blad naar beneden tollen zonder dat de piloot de controle verliest.

De demonstratiepiloot van de Zwitserse F/A-18 is de zeer ervaren kapitein Yannick ‘Fönzi’ Zanata uit Genève, deel van het 17de squadron gebaseerd te Payerne. Wil u hem en andere piloten het beste van zichzelf zien geven? Kom dan zeker naar de Belgian Air Force Days op 9 & 10 september te Kleine-Brogel. Join the new generation!

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell