fbpx
Skip to main content

See you for Belgian Air Force Days in 2026 !

Italian master of glider acrobatics

Velen van de nieuwe generatie zetten hun eerste stappen in de luchtvaart bij de Belgische luchtkadetten. Hier leren zij de kneepjes van het vliegen onder begeleiding van ervaren instructeurs met performante ASK-zweefvliegtuigen tijdens regelmatige trainingskampen.

De puurheid van het vliegen met een zweefvliegtuig wakkert bij velen de liefde voor het vak aan. Deze magie kan iedereen ook voelen tijdens de unieke demonstratie van de Italiaanse meester van zweefvliegacrobatie, Luca Bertossio. Hij vliegt met een éénzitter Swift S-1-zwever van Poolse makelij, ontwopren door Edward Marganski en Jerzy Cisowski. Dankzij stevige en vederlichte composietmaterialen is dit toestel in staat om ondanks de enorme lange vleugels verbluffende manoeuvres uit te voeren, waarbij Luca tot plus 10 en min 7 keer de zwaartekracht ondergaat, en dit alles zonder motor maar enkel dankzij fysica en aerodynamica, een pure harmonie van natuur en menselijk vernuft.

Luca werd op 22-jarige leeftijd de jongste FAI-wereldkampioen luchtacrobatie met een zweefvliegtuig ooit en heeft de afgelopen 11 jaren zijn bijzondere kwaliteiten verder gefinetuned, mede dankzij de steun van zijn sponsor, energiedrank Ge-Man.

Laat u ook betoveren door de magie van het zweefvliegen tijdens de Belgian Air Force Days te Kleine-Brogel op 9 & 10 september en wie weet krijg jij ook de smaak te pakken! Join the new generation!

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Tel:(+32) 02 44 33298

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

supported by Bert B.
Kleine-Brogel Air Base

to top
Hosted by Combell