fbpx

9 & 10 SEPTEMBER 2023 - Kleine-Brogel Air Base

Midnight Hawks - Finland

De nieuwe generatie luchtmachtpiloten moet natuurlijk een grondige opleiding krijgen. Toekomstige piloten bij de Belgische luchtmacht volbrengen hun voortgezette vliegopleiding in de Verenigde Staten met gemoderniseerde T-38’s, de Finse luchtmacht gebruikt hiervoor de bekende BAe Systems Hawk.

De opleidingsacademie van de Finse luchtmacht bevindt zich te Tikkakoski, waar leerling-piloten zowel de basisopleiding als de voortgezette vliegopleiding ondernemen. Enkele instructeurs op deze basis maken ook deel uit van het befaamde Finse demonstratieteam “Midnight Hawks”. Dit team is uitgerust met vier BAe Systems Hawks waarmee ze precieze luchtacrobatie in nauwe formatie brengen, naast adembenemende kruisingen in het tweede deel van de show, prachtig geaccentueerd met krachtige rookpotten onder de vleugels van hun Hawks. De piloten van het team zijn geen fulltime display-piloten maar combineren hun trainingsvluchten voor het team en hun airshow-verplichtingen met de reguliere taken binnen de vliegopleiding, waar zij leerling-piloten klaarstomen om deel uit te maken van de performante Finse luchtmacht, het nieuwste NAVO-lid.

De naam Midnight Hawks ontstond in 1997, al heeft de Finse luchtmacht een rijke geschiedenis in demonstratieteams. De Midnight Hawks ontlenen hun naam aan de traditie om een demonstratie te vliegen om middernacht op midzomernacht, wanneer de zon boven hun oorspronkelijke thuisbasis Kauhava, gelegen boven de poolcirkel, niet ondergaat. Jarenlang was dit overigens de enige kans om het team in actie te zien, tot de Finse luchtmacht besloot om vaker naar buiten te treden met deze stijlvolle voorstelling. Toch is dit de eerste keer dat het team zal optreden in België.

Mis de première van dit schitterende team niet en bezoek de Belgian Air Force Days op 9 & 10 september te Kleine-Brogel. Join the new generation!

Jobs bij Defensie

Defensie rekruteert - met jaarlijks honderden vacatures is Defensie één van de grootste werkgevers van het land!
Check it out via deze website
of via telefoonnr 0800 33348

Contact

Voor algemene informatie en vragen kan u terecht via de contactpagina of email: 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Dates

Vr 8 Sep: Spottersday!
Za 9 Sep: Airshow
Zo 10 Sep: Airshow

Taalkeuze:

to top
Hosted by Combell